Monday, March 28, 2011

City - Pier - City

Met toch wat kriebels in m'n buik zit ik in de auto.... we zijn op weg naar Den Haag voor het lopen van de City-Pier-City.... alhoewel... die pier was bij mijn afstand natuurlijk helemaal niet in beeld. Met een aantal collega's gaan we lopen.... 3 lopen de HM, 3 de 10K en ik met 3 andere collega's de 5K. Collega Lucia showt het mooie t-shirt wat Robert verzorgd heeft, gefinancierd door de 'baas'.


Coach Robert lijkt wel meer zenuwachtig dan zijn pupillen... 1 van de 4 dames is niet op de afgesproken plek aanwezig.


Uiteindelijk vertrekken we toch voor de warming up.... ja ja... ook voor een kleine afstand hoort dat erbij... aldus coach.


Het gegiechel verraadt dan toch de zenuwen... voor de andere twee dames is het de eerste wedstrijd, maar ook ik blijf het spannend vinden (alsof ik zo ervaren ben... haha). Eigenlijk lopen we veel te laat naar het startvak, dat staat vol... er doen zo'n 1000 man mee met de 5K en daarvan staat ongeveer 90% al in het vak. In het begin loop ik vrij makkelijk naar voren, maar dan wordt het steeds voller. Het scheelt dat ik alleen ga... dan glip je toch makkelijker overal tussendoor. Uiteindelijk sta ik behoorlijk vooraan, maar na het startschot duurt het toch een paar minuten voor ik een beetje tempo kan maken. Het is enorm druk... mensen die aan de zijkant snelheid willen maken langs de hekken struikelen en botsen tegen anderen..... eigenlijk helemaal niet leuk. Ik ben alleen maar bezig met kijken waar ik weer tussendoor kan en of ik niet mensen voor de voeten loop die mij in willen halen. Pas rond de 2K wordt het iets ruimer en bij ongeveer 2,5K kan ik aanhaken bij 2 mannen die een mooi tempo lopen. Ik heb de indruk dat het iets langzamer gaat dan ik zou kunnen, maar de rust die het geeft omdat ik niet de hele tijd moet kijken waar ik heen moet vind ik prettig. Bovendien heb ik een ander doel deze race.... in tegenstelling tot de vorige week bij de 20 van Alphen, wil ik de 5K in 1 stuk uitlopen. Op mn Garmin zie ik dat ik al flink uitloop op mijn tijd van de week ervoor.
De laatste kilometer is best pittig... ik heb een mantra van 'doorlopen, niet stoppen, je kunt het....' De laatste hoek om en dan is de finish in zicht, ik zwaai nog even naar Paul en de kinderen ... ik weet dat ik ruim binnen de tijd van de 20 van Alphen zit en ga ook niet meer voor de eindsprint.


Niet lang na mij komen ook Lucia en Lilian binnen. We missen net de lopers van de 10K die al weg zijn voor hun warming up. Even een broodje en wat vermaak voor de kids zorg ervoor dat de tijd snel gaat.

We gaan naar de tribune om te kijken op welke tijden de heren en dame binnen komen. Zelf ben ik vooral geïnteresseerd in de tijd van GJ... sinds ik de 10K in iets meer dan 50 minuten heb gelopen, wil hij eronder duiken. Maar helaas voor hem .... ik heb de eer nog hoog kunnen houden, met een nettotijd van 55 minuten, moet ie nog even op tempo trainen ;-)

Om coach Robert te bedanken voor de trainingen die hij elke dinsdagmiddag verzorgt geven we hem een paar dagen later een paar mooie boeken en een fotolijst met de finishfoto's gemaakt door Lucia:


Friday, March 11, 2011

Chocomelk

Met een kleine tussenpose in oktober, toen ik nog een heerlijk scrapweekend had met mijn vriendinnen, heb ik al sinds vorig zomer niet meer gescrapt. Mensen die me ook maar een heel klein beetje kennen weten dat dat heel bijzonder is. Gisteravond kreeg ik ineens weer de kriebels... nu had ik die kriebels de laatste weken wel vaker, maar dit keer ook gehoor aan gegeven. Eerst puinruimen op het bureau en toen aan de scrap. Wat inspiratie opdoen en dan maar gewoon wat gaan doen. Foto's heb ik ook al heel lang niet af laten drukken, dus het was even zoeken wat ik wilde doen.

Deze foto maakten we afgelopen herfstvakantie op Terschelling en kan niet beter zijn lijfspreuk van nu denk ik de afgelopen anderhalf jaar weergeven....

Thursday, March 10, 2011

training dinsdag 8 maart

Eindelijk weer eens met de collega's meegelopen. Het was een lichte training (vanwege de CPC van komende zondag), maar voor mij dus juist heel prima.

Ik zit nog heel hard na te denken.... ik heb van Marco een haas-aanbod gekregen. Ken je dat... zo iemand die dan voor je (of misschien ook wel eens naast ;-)) gaat lopen om te zorgen dat je in een mooi vlak tempo loopt. Hoef je niet de hele tijd te kijken of je wel hard genoeg gaat, of dat je misschien te hard gaat. Nou, dat wil hij dus voor me doen... plaats en afstand zijn aan mij. Ik twijfel tussen de Dam tot Dam (18 september, 10 Engelse mijlen) of de halve marathon in Amsterdam (16 oktober). Beide races die ik graag wil lopen, maar wel ook beide erg druk.... ik denk nog even verder....

Sunday, March 06, 2011

En in de hometown...

... kon ik natuurlijk niet anders dan meelopen met de 20 van Alphen. Beetje zuur was het wel, in oktober twijfelde ik nog of ik hier 20K zou lopen, of toch een week later een echte halve marathon bij de CPC. Nu zat meer dan 5 er echter niet eens in. Het was vooraf een hele puzzel...
11.50 start Remco (met mij) de 1K
12.00 heeft Tessa met vriendinnetje 1+2 afgesproken
12.15 start Sander (met vriendje) de 2,5K
12.15 heeft Tessa met vriendinnetje 3 afgesproken
12.30 finish Sander?
12.40 starten Tessa en ik de 5K

Remco vond het GE-WEL-DIG.... de hele kilometer probeerde ik hem af te remmen, maar waar anderen door papa huilend over de finish gedragen werden, had hij een tempo wat ik als warming up rondje aan de hoge kant vond .... hij deed er uiteindelijk 7.05min over, de kanjer!

En trots dat ie was op zn medaille en het 'ik ging een paar keer zelfs harder dan mama!'

Van Sander heb ik alles gemist.... z'n start, maar ook z'n finish... hij liep de 2,5 kilometer in 15.28 minuten. Gelukkig kon papa nog een foto maken van RunningSander:



Dan sta ik zelf weer in het startvak.... nu met Tessa, Madelief, Milou en Carlijn. Ben best een beetje gespannen... ik heb nog geen 5K achter elkaar gelopen... sterker nog.... ik ben een krappe maand geleden na de blessure pas weer begonnen.
Maar goed, niet te snel van start gaan en dan zien we het wel. Als ik tijdens het lopen op mn garmin kijk verbaas ik me er steeds weer over dat ik toch ruim onder de 6 minuten per km zit. De eerste keer finish passeer ik met 13.40... maar ik weet dat ik dat geen tweede ronde vol ga houden. Vlak voor de brug slaat de vermoeidheid echt toe en ach.... ik loop even een minuutje. Ik finish uiteindelijk in een tijd van 29.07 dus mooi onder het half uur gebleven....


Tessa ben ik al bij de eerste bocht kwijt, met haar vriendinnen blijven ze bij elkaar... daar heeft ze dan achteraf wel spijt van, met een tijd van 35.29, maar met een mooie sprint aan het einde staat ze er toch nog fanatiek op:



De tweede doorkomst van mij heeft Paul gemist.... dan maar even daarna op de foto:


[edit to add]

Vergeet ik helemaal het leuke einde van deze dag te benoemen. Via twitter heb ik contact met veel lopers en een paar dagen voor de race vroeg ik via twitter of er nog meer mee zouden lopen en of er nog een meeting in zat. Marco reageerde door de webloggerstribune van RunningRonald te noemen. Ronald woont in Alphen en hij was dit jaar het opperhoofd van de bussiness run van de 20 van Alphen. Ik heb hem al een keertje ontmoet bij een Zeegerplasloop waar hij een mooi PR op de 10km liep. Normaal organiseert hij na de wedstrijd een open huis, maar dat zat er dit jaar niet in, maar voor de webloggers had hij een webloggerstribune ingericht in de Rijnstreekhal waar ook de bussinessteams verzamelden. Toen ik ook van Ronald een uitnodiging kreeg (ik blog immers nauwelijks) heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik - met Remco - naar de sporthal gegaan. Daar kende ik alleen Marco, Patricia en Ronald.... maar het is een leuke en gezellige groep, die hoop ik vaker te ontmoeten. Dus Marco.... ik vond het leuk je te ontmoeten en ik neem heel graag je aanbod aan om een wedstrijd voor mij te hazen!

NB: ik ga vast mensen vergeten die ik daar heb ontmoet, dus ga geen namen noemen... ik zag al een leuk verslag van John waarin wél namen genoemd werden.


Friday, March 04, 2011

traing vrijdag 4 maart

Vandaag staat een training van 2 keer 8 minuten op het programma. Omdat ik om 9 uur weer thuis moet zijn besluit ik mee te rennen naar school en vanaf daar via het fietspad naast de N11 terug naar huis te lopen. Uiteindelijk blijk ik mijn training daar twee keer zo groot te maken, maar het voelt allemaal lekker!




Hardlopen ... een nieuwe start

Na de operatie vorig jaar april ging ik ergens in oktober weer enthousiast van start met hardlopen. Blijkbaar was dat toch iets te fanatiek (langzaam opbouwen.... wat is dat?), want al snel kreeg ik last van mijn scheenbeen. Eind november kwam ik er uiteindelijk mee bij de fysiotherapeut, maar na een aantal weken wilde het nog niet lukken en zo kreeg ik wederom rust voorgeschreven. Na een week of 7 stilzitten ben ik in februari weer begonnen. Dit keer langzaam opbouwen had ik bedacht. Met de mp3 trainingsschema's van de Dutch Runners ga ik opbouwen.... dus geen halve marathon dit voorjaar, maar de Dam tot Dam loop moet er dit jaar dan toch wel een keertje inzitten.

Inmiddels in het bezit van een mooi hardloop/hartslag horloge ga ik mijn trainingen en later wedstrijden hier bijhouden.... Vanaf het volgende bericht start ik met de training van vanmorgen.

dinsdag 8 februari:
8x1 minuut met 2 minuten wandelpauze
totaal: 3,27K in 27 minuten

vrijdag 18 februari:
1-2-1-2-1-2-1-2 met 2 minuten wandelpauze
totaal: 3,92K in 30 minuten

woensdag 16 februari:
3-3-3 met 2 minuten wandelpauze
totaal: 3,64K in 25 minuten

vrijdag 18 februari:
2-3-2-3-2-3 met 1 minuten wandelpauze
totaal: 3,92K in 30 minuten

zondag 20 februari:
10-10 met 2 minuten wandelpauze
totaal: ???K in 25 minuten

woensdag 23 februari:
5 keer 3 minuten met 1 minuten wandelpauze
totaal: 3,12K in 23 minuten

vrijdag 25 februari:
2-4-2-4-2-4 met 1 minuten wandelpauze
totaal: 3,52K in 24 minuten

zondag 27 februari:
6 keer 3 minuten met 1,5 minuten wandelpauze
totaal: 3,82K in 27 minuten

woensdag 2 maart:
3-4-3-4-3-4 minuten met 1,5 minuten wandelpauze
totaal: 4,54K in 31 minuten