Monday, July 26, 2010

Toscane 16-18 juli

Vrijdag 16 juli
Om 3 uur 's nachts vertrekken we. De kinderen zijn nog even wakker, maar vallen gelukkig weer snel in slaap. Het plan was door te rijden tot Orta San Guillio, een camping in Noord Italiƫ, maar dat blijkt niet te lukken. In Zwitserland is het zo druk en vanaf een uur of 4 regelmatig file, dat we om 6 uur besluiten de camping bij Luzern te nemen. We zetten snel de vouwwagen open en lopen langs het meer in de richting van de stad.
We hebben nog maar net de pizza gekocht als er een flinke regenbui losbarst. De pizza eten we onder de bomen op, om nog een beetje droog te blijven. Als het wat minder hard regent snel naar de camping terug, waar we nu helaas alle stoelen nat hebben.

Zaterdag 17 juli
Het heeft de hele nacht flink geregend, maar als we (vroeg) opstaan schijnt de zon en is het al flink warm. Als we weer op de weg zitten is al snel duidelijk dat het nog niet veel beter doorrijdt dan de dag ervoor. We staan regelmatig stil en hoe dichter we de Gotthardtunnel naderen hoe langer het echte stilstaan duurt. Al snel staat iedereen naast de auto en wordt er gevoetbald en met 'buren' gepraat.


De reis duurt lang, de kinderen houden zich best goed, maar de vrijdag al een hele dag in de auto en dan nu weer een hele dag vraagt veel van ze. Gelukkig hebben we een dvd-set en ook de kadootjes van opa en oma komen goed van pas. Al in de avond rijden we 1 van de vele tunnels in, we horen een klap, kijken achterom (waarschijnlijk een band) en vooruitkijkend kunnen we nog net op tijd de zonder alarmlichten stilstaande auto ontwijken. Het lijkt goed af te lopen, geen tekenen van een lekke band. Maar niet veel verder rijdt er iemand toeterend naast ons, wijzend naar de vouwwagen. Paul zet de auto aan de kant en ziet bij uitstappen meteen wat het probleem is.
Het uiteinde van de buis die onder de vouwwagen hangt is eraf geslagen en een aantal buizen steken er een halve meter uit. De stokken leggen we in de auto .... nu maar hopen dat er geen tentstokken uitgevallen zijn. Om 23 uur komen we aan op camping Baddiaccia, net in Umbriƫ (grenzend aan Toscane) aan het meer van Trasimeno. Bij de bar is een waar feestje aan de gang, een bandje speelt en er wordt gedanst.... ziet er gezellig uit, maar wij slaan even over, de muziek is overduidelijk aanwezig, maar de slaap overwint snel.

Zondag 18 juli
's Ochtends verkennen we natuurlijk eerst de camping, dat ziet er prima uit. Klein kinderbad, dieper zwembad, 2 speeltuinen en natuurlijk het grote meer ... Tessa en Sander nemen snel een duik, het water is lekker warm. Na het ontbijt worden al snel zwemmutsjes gekocht en zijn de oudste twee vertrokken. Ondanks de hitte wagen wij ons toch aan de voortent, want benieuwd of de stokkenset compleet is; dat blijkt gelukkig het geval. Remco moet het even doen met slechts een mutsje... nog geen gene hoe hij erbij loopt (en papa doet uiteraard op aanvraag mee).


's Avonds rijden we naar Castigliano del Lago, een pittoresk dorpje niet te ver van de de camping. Het dorpje ligt iets hoger op een heuvel en heeft een mooi uitzicht over het meer van Trasimeno.


Er zijn vele toeristische winkeltjes, waar je heerlijk worst kunt proeven en allerlei kruiden en andere hebbedingetjes kunt kopen.



We sluiten de eerste dag af met een etentje in het dorp en uiteraard een Gelato!




1 comment:

Missus Wookie said...

fun to see your photos - looks like you had a good time, well except for the traffic jam.