Wednesday, July 28, 2010

Assisi

Er worden weer hoge temperaturen verwacht voor vandaag, dus besluiten we vandaag iets verder te rijden (lekker die airco) en eerst Assisi te bezoeken. Onderweg rijden we door Angeli en komen we deze prachtige baseliek tegen. We maken hier alleen een foto-stop:

Assisi staat bekend als het religieuze en mystieke centrum van de streek en is vooral gericht op de heilige Franciscus. De grote Basiliek van San Francesco is al van ver buiten de stad te zien:

Deze basiliek heeft een indrukwekkend plein en in de basiliek een boven- en onderkerk. De onderkerk heeft een donkere sfeer met lage brede bogen met Fresco's. Via het balkon met uitzicht op de binnen plaats kom je bij de bovenkerk met hoge bogen met felgekleurde vlakken.




Via het Piazza del Comune en de nieuwe kerk (Chiesa Nuova) lopen we weer richting de parkeergarage met onderweg nog een aantal typische taferelen en doorkijkjes.







2 comments:

Tara O said...

Look how beautiful you look...and wow @ Remco! He's grown so much. Those pictures are absolutely gorgeous too. Thanks for sharing!

Missus Wookie said...

Gorgeous shots and love that new one of you and Remco!