Monday, September 27, 2010

Appels plukken

Met deze twee prachtige vrouwen en hun even mooie kinderen had ik afgelopen zaterdag afgesproken. We 'kennen' elkaar via Twitter en hebben alledrie een kleuter.


De weersvoorspelling was alles behalve hoopgevend, maar daar lieten we ons niet door weerhouden. Na de voetbalwedstrijd van Tessa gingen we op weg naar Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.

Bomen vol appelen stonden ons op te wachten....



Dain en Bram waren al snel niet te houden, terwijl Remco nog enige aansporing nodig had. Ons doerakje liet zich van zijn verlegen kant zien, maar raakte er vervolgens de rest van het weekend niet over uitgepraat.

(NB. er waren zoveel leuke en mooie foto's dat het lastig kiezen was. Klikken op de collages vergroot de afbeeldingen en is zeker de moeite waard!)



Na het plukken, de tas op de weegschaal en 6,4 kilo Elstar afrekenen. Nog niet eens zoveel goedkoper als in de winkel, maar daar doe je het natuurlijk ook niet voor.

De lucht werd wat donker, dus tijd voor koffie, met uiteraard appelgebak. Vlak voor we bij het restaurant aankomen, barst de bui los.... wat een goede timing!


Met Jos (het paard) voor de wagen maken we nog een ritje over de boomgaard. Tessa en Remco mogen op de bok en Dain en Bram hebben een plek gevonden om Josje aan te moedigen vooral harder te lopen. Dat ze daarbij 'de enige schone broek' van een ernaast gezeten vrouw bevuilen, is dan alleen maar erg grappig.


We sluiten af met het klimmen, klauteren en modderduiken in de speeltuin. Het was een superleuke middag. Met Ellen en Clair klikte het ook irl erg goed, het blijft leuk te merken dat de twittercontacten toch echt geen vluchtige, voorbijgaande a-sociale contacten zijn.


Drie kleine kleutertjes, uiteraard niet netjes zittend op een hek, maar vol energie... zijn het geen prachtmannen?


4 comments:

Maaike said...

ziet er leukker uit die appels
en wat heb je toch een lekker ventje
en het blijft bijzonder om mensen zo te leren kennen via dit soort media ;-)

Tara O said...

great pictures mama!!!

Missus Wookie said...

Gorgeous photos and oh those apples look delicious :)

Tricia said...

Nice to see you! I've missed you.