Tuesday, October 26, 2010

Rondje Terschelling

Langzaam word ik wakker op zondagmorgen door kindertjes die zachtjes proberen te doen, maar daar, zoals gewoonlijk, jammerlijk in mislukken. Maar vandaag vind ik het niet erg, want door de kieren van het gordijn zie ik een rode gloed alsof er een brand buiten woedt, maar ik weet meteen dat dat niet het geval is. Snel het bed uit, kleren aantrekken en met het fototoestel om m'n nek de dijk bij Oosterend op.

Daar ben ik alleen maar stil.....




In de haven van Terschelling-West zijn de havens leeg, alle platbodems zijn op het water... mooie stillevens zijn er wel... in de prachtige herfstzon knallen de kleuren eruit.



Een laatste platbodem verlaat de haven...


.... op weg naar zijn collega's die op de, helaas zo goed als windstille, Waddenzee dobberen.


Kijk de stadskindjes eens...


Museum het Behouden Huis:



Heerlijke kibbeling.... bij het rechter vistentje, want... zo leren we van een lokale bewoner... hij ververst zijn vet elke dag en buurman maar eens per maand ;-)


In de haven zien we vele mooie dingen op het water .....


..... en mooie dingen gevonden IN het water.



Na Terschelling-West rijden we een stukje terug naar Midsland. Van daaruit wandelen we een klein stukje Terschelling.... eerst langs het Stryper kerkhof:


Een stukje langs de dijk....



.... en weer terug via de weilanden.





Monday, October 25, 2010

Overtocht Harlingen - Terschelling

Op de eerste dag van de vakantie staan we vroeg op, niet om in te pakken, maar omdat er eerst nog door zowel Tessa als Sander vroeg gevoetbald moest worden. En vroeg is dan zo kwart voor acht ergens in Alphen verzamelen....

* slik *

Beide hadden een spannende wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Sander won zijn wedstrijd, maar Tessa moest het met een 6-5 verlies doen, erg jammer want wel de 'betere ploeg'.

Het vroege voetballen levert nog wel wat uurtjes inpaktijd op en zo vertrekken we, met een auto volgeladen als gingen we 3 weken kamperen, op weg naar Harlingen. Daar vertrok om 16 uur de boot.


Onderweg worden we getrakteerd op de meest mooie kadootjes van moeder natuur (het blijkt uiteindelijk de vakantie 'van de mooie luchten' te worden, maar dat weten we dan nog niet!).


Als we in de buurt van Terschelling aankomen en we nog even op het dek gaan kijken, blijkt er een flinke wind te staan.



In de haven liggen tientallen platbodems, er is een festival (?) en ze zijn hier het hele weekend.




Het was even zoeken naar 'ons' huisje in Oosterend, maar als we het gevonden hebben kunnen we genieten van lekkere soep met stokbrood. Het is een fijn huisje door particulieren verhuurd, dus knus en gezellig. Ik blijk uiteindelijk geen goede foto's van het huisje te hebben, maar mocht iemand naar Terschelling willen en op zoek zijn naar een leuk huisje, dan stuur ik je de gegevens.

Sunday, October 24, 2010

Zonsopgang Terschelling


Ik ben me door ruim 600 foto's aan het worstelen. Speciaal voor Clair (@Clair_Kerkman) even deze. Die vond ik tussen de ruim 70 die ik van een zonsopgang maakte ... het leek alsof de lucht in brand stond!