Wednesday, September 29, 2010

#TWITTERRUN - uitslag

Omdat sommige dingen niet makkelijk in 140 tekens te vangen zijn, hier een beschrijving van het plan.

TWITTERRUN

Ook via twitter valt op dat er velen gezond bezig zijn en in dit geval hardlopen in het bijzonder. Een afspraak IRL bij elkaar te komen voor een wedstrijd is lastig, maar een virtuele wedstrijd kan wel. Als je meedoet is het de bedoeling dat je aanstaande zondagochtend een loopje doet van 5 km en dat je je resultaten op twitter plaatst met de hashtag #twitterrun5k. Het leukste is natuurlijk als je een tracking-instrument gebruikt.... bijvoorbeeld via je telefoon, sensor of horloge (denk aan runkeeper, runmeter, micoach, Nike+, polar, garmin, sportypal), maar als je dat niet gebruikt, geloven we je ook zonder wel. Ikzelf heb via www.afstandsmeten.nl een stuk van 5 km uitgezet, dat is ook handig als je geen tracking gebruikt.

Laat hier je twitternaam achter in een berichtje, dan update ik deze post met deelnemers, beetje stok achter de deur ;-). Na afloop zal ik hier ook de resultaten plaatsen. Hoewel ik het over een wedstrijd heb, gaat het natuurlijk vooral om de lol.

NB: als de 5K nu een eitje voor je is, gebruik je dit fijn als warming up en loop je daarna fijn door!

Laat zoveel mogelijk mensen weten van deze run, wie weet worden we wel trending topic ;-)

Inmiddels is de Twitterrun5k een feit en ben ik eigenlijk heel erg trots dat er zoveel meegedaan hebben. Ik vond het erg leuk de vorderingen en aanmoedigingen via twitter te kunnen volgen. Wat mij betreft doen we dit vaker... wellicht met een iets ruimere marge (hele weekend?) zodat iedereen in de gelegenheid is te kunnen lopen. Als er voldoende animo is dan wil ik dit wel weer op een rijtje zetten volgende week.

UITSLAG

Het ging natuurlijk meer om het meedoen dan om het winnen, maar ik ben freak genoeg om cijfertjes toch even op een rijtje te zetten:

Vrouwen:
@MarinkadeJong 28m 35s
@Jopluktdedag 32m 59s
@clair_kerkman 38m 00s (wahooo.... loopt pas 2 weken!)
@MaaikeBaakman niet gerend #fail ;-)

Mannen:
@runningRonald 19m 30s (http://is.gd/fInyq)
@AvdVisse 21m 44s (http://t.co/D1mppiS)
@vandeVisse 21m 56s (http://t.co/D1mppiS)
@gjcath 23m 28s (http://t.co/OPgiKQ5)
@renevonville 24m 47s (http://j.mp/dmRKz5)
@thetaub 25m 51s (mid 10k timing)
@koentje74 25m 51s (mid 10k timing)
@ICTzorgen 35m 01s (http://j.mp/buD25D) (yeah.... eerste keer na lange blessure)
@JorisKlaasen niet gerend #fail ;-)



Monday, September 27, 2010

Appels plukken

Met deze twee prachtige vrouwen en hun even mooie kinderen had ik afgelopen zaterdag afgesproken. We 'kennen' elkaar via Twitter en hebben alledrie een kleuter.


De weersvoorspelling was alles behalve hoopgevend, maar daar lieten we ons niet door weerhouden. Na de voetbalwedstrijd van Tessa gingen we op weg naar Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.

Bomen vol appelen stonden ons op te wachten....



Dain en Bram waren al snel niet te houden, terwijl Remco nog enige aansporing nodig had. Ons doerakje liet zich van zijn verlegen kant zien, maar raakte er vervolgens de rest van het weekend niet over uitgepraat.

(NB. er waren zoveel leuke en mooie foto's dat het lastig kiezen was. Klikken op de collages vergroot de afbeeldingen en is zeker de moeite waard!)



Na het plukken, de tas op de weegschaal en 6,4 kilo Elstar afrekenen. Nog niet eens zoveel goedkoper als in de winkel, maar daar doe je het natuurlijk ook niet voor.

De lucht werd wat donker, dus tijd voor koffie, met uiteraard appelgebak. Vlak voor we bij het restaurant aankomen, barst de bui los.... wat een goede timing!


Met Jos (het paard) voor de wagen maken we nog een ritje over de boomgaard. Tessa en Remco mogen op de bok en Dain en Bram hebben een plek gevonden om Josje aan te moedigen vooral harder te lopen. Dat ze daarbij 'de enige schone broek' van een ernaast gezeten vrouw bevuilen, is dan alleen maar erg grappig.


We sluiten af met het klimmen, klauteren en modderduiken in de speeltuin. Het was een superleuke middag. Met Ellen en Clair klikte het ook irl erg goed, het blijft leuk te merken dat de twittercontacten toch echt geen vluchtige, voorbijgaande a-sociale contacten zijn.


Drie kleine kleutertjes, uiteraard niet netjes zittend op een hek, maar vol energie... zijn het geen prachtmannen?