Thursday, August 12, 2010

Todi

Hoog gelegen op een heuvel ligt het prachtige Todi. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar zeker een van de hoogtepunten van Umbrië.

Het Piazzo del Popolo met het Palazzo del Popolo e del Capitano is rond het middaguur vrijwel verlaten.



De kathedraal (12e eeuw) met mooie fresco's en glas in lood ramen (rond 1500).




Bij het bureau voor toerisme krijgen we een gedetailleerde kaart waardoor we door allerlei smalle steegjes en trappen struinen en zo de mooiste plekjes te zien krijgen.







Aan de rand van het dorp staat de Tempel van Santa Maria della Consolazione. Niet vaak is zo'n grote kerk zo vrij gebleven van andere bebouwing.







Avondrood

De zon gaat onder, de lucht nog vol van de warmte...




Castiglione del Lago:




Sunday, August 01, 2010

de kleine kabouter

Het is onze benjamin en vaak is het leeftijdsverschil van 4 en 6 jaar ook behoorlijk te merken. Tessa en Sander zijn gek op hem, zelfs al drijft Remco Sander regelmatig tot het uiterste. Afwassen is iets voor de grote, zo vonden wij, maar daar is de kleine kabouter het niet mee eens. Eenmaal de smaak te pakken van het afwassen wil hij het liefst dagelijks doen. Nu alleen af en toe Sander en Tessa overhalen dat ze meer geduld moeten hebben ;-)



vrijdag 23 juli - Arezzo

Duomo:


Palazzo Comunale:


Piazza Grande:





We zijn bijtijds terug op de camping om nog naar het zwembad te gaan. Remco wordt steeds vrijer in het water, terwijl Tessa meer onder dan boven water is!