Friday, July 30, 2010

Marmone - Piedoluco

NB for my OSU friends, thanks for your comments (and mails). We are still in Italy and will be back next week, sorry for not translating, will update you when I'm back. Miss you & see you soon at OSU!

Na Assisi rijden we door naar de waterval in Marmone. Daar aangekomen blijk ten eerste dat je moet betalen om er naar toe te mogen lopen en blijkt vervolgens dat 'de kraan pas over een uur verder opengedraaid wordt'.... HUH???? Als we iets verder rijden (we hebben besloten er geen geld voor neer te leggen) zien we een armetierig watervalletje:


Het is nog steeds erg warm en een duik in het meer van Piedoluco geeft verkoeling:

Nou, tis maar een miniblogje geworden en ik zit pas op onze derde vakantiedag.... Morgen blijven we een dagje op de camping, kijken of ik er iets meer uitkrijg!

Wednesday, July 28, 2010

Assisi

Er worden weer hoge temperaturen verwacht voor vandaag, dus besluiten we vandaag iets verder te rijden (lekker die airco) en eerst Assisi te bezoeken. Onderweg rijden we door Angeli en komen we deze prachtige baseliek tegen. We maken hier alleen een foto-stop:

Assisi staat bekend als het religieuze en mystieke centrum van de streek en is vooral gericht op de heilige Franciscus. De grote Basiliek van San Francesco is al van ver buiten de stad te zien:

Deze basiliek heeft een indrukwekkend plein en in de basiliek een boven- en onderkerk. De onderkerk heeft een donkere sfeer met lage brede bogen met Fresco's. Via het balkon met uitzicht op de binnen plaats kom je bij de bovenkerk met hoge bogen met felgekleurde vlakken.




Via het Piazza del Comune en de nieuwe kerk (Chiesa Nuova) lopen we weer richting de parkeergarage met onderweg nog een aantal typische taferelen en doorkijkjes.







Remco zwemt!

Als je Remco ooit bij het water hebt gezien weet je dat het volgende groot nieuws is.... hij heeft los gezwommen in het diepe bad! Het minder leuke van deze camping (ach, ben ook niet te beroerd wat minder leuke dingen óók te vermelden) is dat het ondiepe en diepe zwembad niet bij elkaar zijn. Zo zitten Paul en ik meestal bij het ondiepe bad bij Remco en zijn Sander en Tessa bij het diepe bad. Met de steeds hogere temperaturen willen wij echter ook wel even zwemmen (en nee... het meer ga IK in ieder geval niet in... er zijn mensen die weten waarom niet ;-)) dus gingen we gisteren al met z'n allen naar het diepe bad. Daar heb ik Remco mee het water ingenomen.... probeer je een aapje voor te stellen dat bang is en moeders met de armen bijna wurgt.
Vandaag (di 20/7) gingen we het weer proberen. Steeds een beetje meer loslaten.... eerst met 1 arm los, dan een beetje zwieren door het water, dan over van papa naar mama .... hij begint het zelfs een beetje leuk te vinden. Op een gegeven moment laat ik hem zonder waarschuwing los.... hij wil al panieken, maar merkt dan dat hij niet onder water verdwijnt, maar blijft drijven en zegt heel triomfantelijk: 'kijk mama, ik blijf!'.... het klinkt erg grappig. De hele middag gaan we steeds een stapje verder en nu is het zo dat hij bij het trappetje zelf het water in gaat en naar een ander trappetje zwemt. Er moeten alleen geen spetters rondvliegen, dat vindt ie nog steeds niet leuk.





Tuesday, July 27, 2010

Montepulciano

Een stadje in de Toscaanse heuvels, klinkt aantrekkelijk omdat de zogenaamde tweede wijn van Toscane hier vandaan komt. Het is bovendien niet al te ver van de camping en zo hebben we een leuk ochtenduitstapje en kunnen we de middag voor het zwembad gebruiken.

Uiteraard eerst starten met een lekkere cappuccino.



Voor de kinderen een 'gelato'.


Prachtige uitzichten weer over de Toscaanse heuvels.

Geïnspireerd door de vele kerken laat Remco nog even aan Sander zien hoe je moet bidden (afgekeken van juf Claudine).




Blijft toch altijd leuk die Fiatjes te zien...

Monday, July 26, 2010

maandag 19 juli - Cortona

Nog wat geradbraakt door de lange reis, willen we ook op maandag nog niet teveel doen, maar het is wel handig om te weten waar we de boodschappen kunnen doen. Omdat we de dag ervoor al in Castiglione del Lago zijn geweest gaan we nu de andere kant op, naar Cortona. Dat blijkt een heel toeristisch dorpje te zijn. Eigenlijk zijn we nog te moe om serieus wat te bekijken, dus wandelen we alleen door het eerste hoofdstraatje, drinken we een capuccino in een zijstraatje, kopen een zak cantuccini en lopen we op de terugweg naar de auto nog even een kerkje binnen, waar Sander nog even laat zien hoe je hoort te bidden.






Vanaf het paadje zien we nog een bijzondere manier van bewateren van de tuin. Het is niet helemaal niet duidelijk hoe het werkt, maar de flessen zijn grotendeels gevuld met water.

Toscane 16-18 juli

Vrijdag 16 juli
Om 3 uur 's nachts vertrekken we. De kinderen zijn nog even wakker, maar vallen gelukkig weer snel in slaap. Het plan was door te rijden tot Orta San Guillio, een camping in Noord Italië, maar dat blijkt niet te lukken. In Zwitserland is het zo druk en vanaf een uur of 4 regelmatig file, dat we om 6 uur besluiten de camping bij Luzern te nemen. We zetten snel de vouwwagen open en lopen langs het meer in de richting van de stad.
We hebben nog maar net de pizza gekocht als er een flinke regenbui losbarst. De pizza eten we onder de bomen op, om nog een beetje droog te blijven. Als het wat minder hard regent snel naar de camping terug, waar we nu helaas alle stoelen nat hebben.

Zaterdag 17 juli
Het heeft de hele nacht flink geregend, maar als we (vroeg) opstaan schijnt de zon en is het al flink warm. Als we weer op de weg zitten is al snel duidelijk dat het nog niet veel beter doorrijdt dan de dag ervoor. We staan regelmatig stil en hoe dichter we de Gotthardtunnel naderen hoe langer het echte stilstaan duurt. Al snel staat iedereen naast de auto en wordt er gevoetbald en met 'buren' gepraat.


De reis duurt lang, de kinderen houden zich best goed, maar de vrijdag al een hele dag in de auto en dan nu weer een hele dag vraagt veel van ze. Gelukkig hebben we een dvd-set en ook de kadootjes van opa en oma komen goed van pas. Al in de avond rijden we 1 van de vele tunnels in, we horen een klap, kijken achterom (waarschijnlijk een band) en vooruitkijkend kunnen we nog net op tijd de zonder alarmlichten stilstaande auto ontwijken. Het lijkt goed af te lopen, geen tekenen van een lekke band. Maar niet veel verder rijdt er iemand toeterend naast ons, wijzend naar de vouwwagen. Paul zet de auto aan de kant en ziet bij uitstappen meteen wat het probleem is.
Het uiteinde van de buis die onder de vouwwagen hangt is eraf geslagen en een aantal buizen steken er een halve meter uit. De stokken leggen we in de auto .... nu maar hopen dat er geen tentstokken uitgevallen zijn. Om 23 uur komen we aan op camping Baddiaccia, net in Umbrië (grenzend aan Toscane) aan het meer van Trasimeno. Bij de bar is een waar feestje aan de gang, een bandje speelt en er wordt gedanst.... ziet er gezellig uit, maar wij slaan even over, de muziek is overduidelijk aanwezig, maar de slaap overwint snel.

Zondag 18 juli
's Ochtends verkennen we natuurlijk eerst de camping, dat ziet er prima uit. Klein kinderbad, dieper zwembad, 2 speeltuinen en natuurlijk het grote meer ... Tessa en Sander nemen snel een duik, het water is lekker warm. Na het ontbijt worden al snel zwemmutsjes gekocht en zijn de oudste twee vertrokken. Ondanks de hitte wagen wij ons toch aan de voortent, want benieuwd of de stokkenset compleet is; dat blijkt gelukkig het geval. Remco moet het even doen met slechts een mutsje... nog geen gene hoe hij erbij loopt (en papa doet uiteraard op aanvraag mee).


's Avonds rijden we naar Castigliano del Lago, een pittoresk dorpje niet te ver van de de camping. Het dorpje ligt iets hoger op een heuvel en heeft een mooi uitzicht over het meer van Trasimeno.


Er zijn vele toeristische winkeltjes, waar je heerlijk worst kunt proeven en allerlei kruiden en andere hebbedingetjes kunt kopen.



We sluiten de eerste dag af met een etentje in het dorp en uiteraard een Gelato!