Sunday, April 18, 2010

Heerlijk jarig...

Het is alweer ruim een week geleden, maar hij was zo heerlijk jarig... dat mag natuurlijk niet op het blog ontbreken! Voordeel van in het weekend jarig zijn is dat je een tweede feestdag heb.... op school moet er natuurlijk ook getrakteerd worden.


Met een beetje haastwerk is er op het laatste moment een stapel bont gekleurde cakejes geproduceerd. Met zijn allerbesterde vriend Dennis en een ander vriendje uit de klas (denk dat ie op het laatste moment toch niet aandurfde zijn vriendinnetje te noemen, dat is natuurlijk niet vet ;-)) wordt hij toegezongen en gaat hij de klassen rond.

's Avonds ga ik nog met hem naar het dorp... in alle drukte ben ik vergeten verjaardagskleren te kopen.... Die hebben we hier namelijk altijd.... geen zondagse kleren zoals ik laatst weer ergens las (die had ik vroeger!), maar wel verjaardagskleren. We bespreken meteen het 'probleem' dat hij vroeg wakker zal zijn en dan tv gaat kijken, maar toch eigenlijk wakker gemaakt wil worden (en dat is voor ons dan aan de vroege kant). De afspraak (hij zou om half 8 terug z'n bed in gaan ;-)) blijkt niet nodig, want deze keer betekend later naar bed gaan dat hij uitslaapt en zo vinden we dit koppie als we hem toezingen in z'n bed!


Kadootjes worden (ook traditioneel) uitgepakt bij ons op bed... met een ontbijtje voor de jarige. Bij gebrek aan ideeën voor een 'groot' kado hebben we een stapel kleinere dingen. Vol verbazing kijkt hij naar de berg kadootjes... en hij is er maar wat blij mee!




Daarna staat er eerst een voetbalwedstrijd op de planning.... gelukkig wordt die afgesloten met winst voor ARC F10.... Daarna trakteren voor het team.


En 's middags is dan 'het grote feest'... deze keer niet eens zo heel erg druk, maar reuze gezellig. Geen buiten-zit-weer dit jaar, maar zoals 'dinnetje Jojo al zei kinderen-buiten-speel-weer is ook erg fijn!


Even bedenken wat de wens moet worden...

.... en dan blazen maar...


Mijn heerlijk 8 jarig ventje....


Monday, April 12, 2010

Pasen 2010

En zo zat ik alleen met mijn twee kleine jongens aan het Paasontbijt...

And so came the time that i was having Easter breakfast with my two little boys...



En zijn we 's middags naar het museum voor Volkenkunde in Leiden geweest. De website liet weten eieren in de tuin te hebben verstopt.... dat klopt inderdaad, viel me alles mee dat ze het ook superleuk vonden om zoek te gaan naar deze eieren (klik om te vergroten).

We went to the museum in the afternoon. The website stated that there would be an egg-hunt in the garden.... ehm, yeah, right.... I was surprised (but happy) that they had a blast looking for these eggs anyway (click to enlarge).


Maar Pasen zou Pasen niet zijn als er ook niet chocolade-eieren gezocht konden worden bij opa en oma. Dit gebeurde allemaal op tweede Paasdag, zodat Paul en Tessa er ook bij waren. Zoals gewoonlijk werden de eieren op kleur verstopt.... wat zoveel betekent dat ieder kind een kleur toegewezen krijgt en zo heeft elk kind zijn eigen uitdaging....

But Easter wouldn't be Easter without looking for chocolate eggs at grandma's and grenaddad's. This all happened on Easter Monday, so Paul and Tessa could join in the fun too. Like always the eggs were hidden 'by color'.... all kids had to look for their own color, to challenge all ages....




Op de motor

Zoals vaak in de afgelopen jaren ging Paul ook deze Paasdagen motorrijden, maar dit keer niet alleen, nee... mijn kleine, veel te snel groot wordende meissie ging met hem mee!


.... voor het eerst ....


** slik **


Paul likes to go on motortrips with Easter... and so he went this time too, but not alone... oh no.... my little, too fast growing up little girlie went with him!


.... for the first time ....


** sigh **

Uiteraard hebben we alles gedaan wat in ons vermogen ligt om de omstandigheden zo goed mogelijk te maken. In de praktijk betekent dit echter niet meer dan zorgen voor een volledige motoruitrusting, inclusief laarzen, handschoenen en een mooie.... eeehm, nee... goede helm.... Even poseren voor de foto:

Of course we did all we could to make the circumstances as good as possible. This however doesn't mean much more then taking care for good equipment.... including boots and a nice.... eehm, no..... good helmet....
Posing for the picture:



En daar vertrokken ze dan:

And they took off:


Ze heeft het echt supergoed gedaan. Voor het eerst zo lang achterop en dan tijdens de toerrit zelf nog het grootste deel in de regen rijden is geen pretje, maar ze was stoer.... heel stoer. Volgend jaar wil ze wel weer mee.... als de voorspellingen iets beter zijn ;-)

She did amazingly well. A first time on the motorcycle and with almost non stop rain during the long drive, can be and is hard, but she was tough.... very tough. Next year she wants to go again.... but with better weather forcasts ;-)