Sunday, March 07, 2010

De 20 van Alphen

Een sportief dagje voor de familie de Jong. De 20 van Alphen staat bekend als een openingsklassieker voor het hardloopseizoen en wordt altijd druk bezocht. Het weer (koud, maar heerlijk zonnig en weinig wind) maakte het feestje compleet.

Sander liep voor het eerst mee, hij liep met gemak 2,5 kilometer in 16.12 minuten.


Samen met papa (en vriendje met papa) wachten in het startvak...


Trots op 'n medaille:


Tessa liep vorig jaar met gemak de 2,5K en ging nu op voor de 5K....


Ook met papa in het startvak... buurjongen Tommy en voetbalvriendinnetje Milou waren er ook.


Ze is er bijna.... in volle vaart komt ze voorbij rennen.... uiteindelijk nog uitgebreid zwaaien en lachen als ze me ziet.


Eindtijd: 35.28 minuten


Vorig jaar was het hier mijn eerste wedstrijd... na eerst de 2,5 met Tessa, liep ik direct er achteraan de 5K... Na een slecht jaar vanwege het gedoe met mijn schouder, wilde ik perse deze wedstrijd lopen voor de operatie. De voorbereiding was niet optimaal... het winterweer sinds december, een vakantie een week van tevoren en nog wat andere stress... maar goed, toch op voor de 10K

In het startvak sta ik naast de meneer in het rood... hij blijkt later een goede haas voor mij te zijn, want hij gaat ook voor een 50 minuten tijd. Tot 4 kilometer kan ik hem goed gebruiken, dan moet ik hem laten gaan. In het tweede deel kan ik toch nog iets terugkomen en finishen we niet ver van elkaar.


Bijna bij het einde flits ik nog even voorbij Paul en de kinderen.... zo snel dat de foto bewogen is ;-).... Met een beetje meer dan 50 minuten kom ik over de finish, netto tijd blijkt later 50.30 minuten te zijn. Ben er toch best een beetje trots op en zeker nu ik de volledige uitslag gezien heb en ik de 26ste vrouw (van de 345!) blijk te zijn (prestatieloop 10km, V - daar op plek 24, maar netto komen er 2 voor me).


Eigenlijk hoort Paul ook op deze foto, want hij heeft toch maar mooi met beide kids meegelopen, met maar een heel klein beetje tijd tussendoor!

Het geeft al met al een supergoed gevoel....


Disneyland dag 1

Woensdag 24 februari vertrokken we al heel vroeg richting Disneyland Parijs. We zijn er twee jaar geleden ook al geweest, toen uitgenodigd door mijn ouders ter gelegenheid van hun 40 jarig huwelijk. Remco maakte het nu voor het eerst bewust mee. Jammer dat hij net geen 1.02m is, dan had hij in heel wat meer attracties gekund.

We left for Disneyland in Paris very early in the morning. We went there too about two year ago, invited by my parents in honor of their 40th anniversary. This is the first time that Remco really 'gets it', too bad is is just a little under 1.02m, 'cause he would have been able to enjoy quite some more if he would have been over that.

Als we rond het middaguur aankomen is het nog een beetje zonnig en gaan we gelijk met z'n 5-en op de foto. Ik had plannen heel wat meer familie foto's te maken, maar achteraf blijkt dit de enige te blijven. (alle foto's zijn groter als je ze aanklikt)

When we arrive mid-day, it's quite sunny and we are able to get our first shot (and last!) of the 5 of us together.... (click to enlarge the pics)


Al vrij snel stuiten we op een show... Mickey's Party time.... Vooral Remco is helemaal onder de indruk van de dansende Mickey en vraagt de dagen erna telkens of we daar weer naar gaan kijken... *Remco's hoogtepunt*

Soon we catch the show 'Mickeys Party Time... Especially Remco is impressed with the dancing Mickey and keeps asking every day to watch the show again.... *Remco's highlight*


Show van Mary Poppins, It's a small world and the Teacups....


Mickey's Winter Wonderland:

Disneyland heeft helemaal iets magisch als het donker wordt. Magisch vind ik ook als Sander en Remco 's avonds voor het slapen gaan lief samen een boekje lezen. De aanwezigen van 10 jaar en jonger vinden vooral de (vele) patatjes in Disney magisch ;-)

Disneyland is magical by night. I believe it's magic when I see Sander and Remco reading a book before bedtime. The ones 10 years and younger especially feel it's magic to have french fries everyday ;-) LOL

Later meer foto's...

Stay tuned for more updates...