Tuesday, April 22, 2008

even weg!

En over ruim een week kom ik terug met hopelijk een heleboel zonnige foto's van Florida!

Sunday, April 13, 2008

10 april


GLUTTONY - is an inordinate desire to consume more than that which one requires

Maar op je 6de verjaardag mag dat best wel een keertje. Het manneke.... alweer 6 jaar geleden dat hij in ons leven kwam. Hij maakt het leven minder saai, kan op een heerlijke manier bij me komen staan en me een dikke knuffel geven... je bent een heerlijk joch Sander!

9 april

ENVY - is the desire for others' traits, status, abilities, or situation

8 april

The Seven Deadly Sins

PRIDE - is excessive belief in one's own abilities, that interferes with the individual's recognition of the grace of God. It has been called the sin from which all others arise. Pride is also known as Vanity

7 april

“Habit is the 6th sense that overrules the other 5"
Arab Proverb
Do you have a habit, be it a good one or a bad one, lol


Gekozen voor een foto van een slechte eigenschap... niet eens zozeer alleen van mij, maar van iedereen hier in huis.... Het dressoir wordt werkelijk als dump-plaats gebruikt... alles komt erop terecht... de leuke (seizoensgebonden) snuisterijtjes, maar vooral ook alles waar we niet zo snel een plekje voor hebben. De snuisterijen hebben dan ook de neiging ver na de betreffende gebeurtenis/periode te blijven staan.... zo staat rechtsvoor op de foto nog steeds een vaas met kerstverlichting en ook de paas-kippen staan nog gezellig op het dressoir!

6 april

"I would rather have eyes that cannot see; ears that cannot hear; lips that cannot speak, than a heart that cannot love”
Robert Tizonstrong

Vandaag geen foto kunnen maken, heb ook besloten de dagelijkse foto wat meer los te laten en indien van toepassing gewoon een foto uit mijn (uitgebreidde) collectie foto's te kiezen. Een paar weken geleden maakte ik deze layout bij Francine.... een pagina met een foto waaruit blijkt hoeveel die gasten om elkaar geven.... pure love!

5 april

"Touch"

Monday, April 07, 2008

4 april

"Taste" - sweet, sour, salty, sharp

Met een 'B'tween - white chocolate, sugar free' in mijn hand las ik het zintuig van vandaag. Dit soort repen worden veel gegeten hier in huis. Normaal eigenlijk vooral op werk, als redelijk gezonde snack tussendoor, maar soms dus ook gewoon thuis. Gewoon als je trek hebt in een stevige bite en je je bedenkt dat snoep of (gewone) koek niet altijd een verstandige keuze is.
Behalve het boodschappen doen en naar de scouting hadden we vanmiddag een verjaardag van een buurmeisje. Altijd weer gezellig even bij te kletsen (lukt in de winter toch een stuk minder dan in de zomer op straat!).... vorig jaar konden we bij haar verjaardag nog buiten zitten! 's Avonds komen Petra en Martijn voor een potje Catan en poker... ook de zelfgemaakte geitenkaas in bacon smaakte heerlijk!

3 april

"Smell"

Een beetje gesmokkeld voor vandaag, want niet aan een foto maken toegekomen. Deze heerlijk ogende taart, rook ook heerlijk.... Een kersen met kip taart.... klinkt nergens naar, maar smaakte heerlijk!

2 april

"Hear, listen"
What do your ears hear today?


Wat we de laatste tijd vooral veel 'horen' zijn de klanken en conversaties van Elmo. Remco is verzot op die DVD en kijkt hem liefst de hele dag. Tessa en Sander zijn hem al helemaal zat, vandaar dat we hem vooral ook horen... want ernaar kijken doen we liever niet meer!

1 april

"Look, see, view"
What do you eye spy today?


This week we will look at our senses

Kunstwerkje van Tessa.... als ze maar kan tekenen of kleuren is ze in haar element.
Anecdote van vandaag: al dagen leven ze ernaar toe.... het is bijna 1 april. Sander heeft er ook al helemaal zin in. Bij het ontbijt vliegen de 1 april 'grappen' me om de oren... alleen komt de ontknoping telkens zo snel, dat ik niet eens meer heb kunnen schrikken van 'die olifant achter me', of 'de spin op m'n hoofd'. Ik besluit hem voor te doen hoe de timing misschien iets beter kan door een 'grap' langzaam voor te doen. 'Dan zeg je bijvoorbeeld 'Kijk een olifant in de tuin' (daarbij uiteraard wijzend naar de tuin)'..... dan wacht je even tot je 'slachtoffer' naar de tuin kijkt, en dán zeg je '1 april, kikker in je bil'. Sander snapt hem helemaal.... maar het meest grappige is nog hoe Remco het zo snel oppikt.... die dag en dagen erna klinkt het 'fant, fant' daarbij wijzend naar buiten. Als je dan uitgebreid kijkt en zegt 'waar?'... klinkt er heel triomfantelijk 'BIL'.... met daarbij een grijns van oor tot oor. Het kunstje houdt hij nog steeds vol en wordt ook vol verve bij iedereen vertoond!

Wednesday, April 02, 2008

31 maart

"The greatest gift that you give yourself is a little bit of your own attention."
Anthony J. D'Angelo

Do something for you today

De zon die zomaar ineens op mijn gezicht viel was een heerlijk gevoel. Weer gewerkt vandaag, dus zoveel kon ik niet voor mezelf doen. Wel gesport vanavond, het lukt nog steeds om dat zo'n 3 á 4 keer per week te doen. Dat is óók aandacht voor mezelf!

30 maart

"Spread your love everywhere you go."
Mother Teresa

How did you spread your love today?

Vanmiddag was er een expositie bij Avifauna. Heel veel moois was daar te zien en uiteindelijk is onze keuze gevallen op dit schilderij. De beschermhoeken zitten er nog op en de plaats is ook nog niet definitief, maar we zijn er erg blij mee!

29 maart

"Right now is a good time."
Tote Yamada

Right now is a good time, to start something new, to hug someone in need, to take time to relax. What will you do right now!

28 maart

“Creativity is a natural extension of our enthusiasm.”
Earl Nightingale entrepreneur, motivational author

Creativiteit is niet moeilijk te vinden.... de kinderen hebben het niet van een vreemde.... denk dat de helft van mijn vrije tijd met gemak 'op gaat' aan creativiteit. Vooral Tessa en Sander vinden het ook heerlijk om te knutselen (Remco misschien ook, maar is nog wat klein, maar doet op zijn manier ook lekker mee). Zo wordt er veel gekleurd, maar ook hele bouwwerken gemaakt (had misschien ook de 'boom met verrekijker' van Sander kunnen fotograferen, was een heel apart geval ;-P), maar ook lekker stoepkrijten in de tuin. Remco wil ook steeds vaker mee naar buiten en gelukkig vinden Tessa en Sander dat ook nog leuk. Ik vind het namelijk nog steeds bere-koud en verlang erg naar de lente/zomer!