Thursday, March 27, 2008

27 maart

“A habit cannot be tossed out the window; it must be coaxed down the stairs a step at a time.”
Mark Twain - humorist, lecturer, author

Lets look at our habits, the good and the bad!

Gewoontes, daar zijn er veel van te vinden....1 belangrijke (goede!) gewoonte is het zoveel mogelijk samen eten. Een enkel keertje lukt dat niet, maar gelukkig de meeste avonden en ochtenden wel. Vanavond schoof Remco zelf z'n stoeltje aan... hahaha.... wat een schatje is het toch. De maaltijd is toch maar genuttigd in z'n triptrap, dat eet iets gemakkelijker!

26 maart

“Any necessary work that pays an honest wage carries its own honor and dignity.”
W. Kelly Griffith

What is your job, your day to day job, your working life?

Woensdag is de mama-dag.... het 'werk' bestaat dan uit boodschappen doen, met Remco spelen, kinderen van school halen, samen lunchen, wat scrappen, telefoontjes plegen, naar het zwembad, koken, eten, wachten op Paul die laat uit werk is;-P, naar de sportschool racen, uurtje bodypump, half uurtje spinnen, weer naar huis, mail lezen, scrappen! Normaal kijken Paul en ik op woensdag altijd naar een Engelse detective, maar met nog een tentamen deze week sloeg Paul over en ik dus ook maar ;-P.

Wednesday, March 26, 2008

25 maart

“Put your ear down close to your soul and listen hard.”
Anne Sexton - poet, writer

Take time out today to listen to your heart, listen to your family and loved ones

Op dinsdag wordt er gewerkt, gechrèched en ge-BSO'd... het eten is dan simpel om de stress en de einde-van-de-dag-hangerigheid zo kort mogelijk te houden. Chicken Tonight is dan een graag geziene maaltijd en als we de 'saté'-versie nemen eten de kinderen allemaal lekker mee. Na het eten wordt er galgje gespeeld (niet gebruikelijk hoor, maar vanavond wel)... Tessa heeft een lang woord (en plakt er halverwege nog even 3 stipjes aan ;-P)... Als er .astdeurtje staat laten we het door Sander afmaken... dat valt nog niet mee.... maar hij straalt als hij eruit is!

Monday, March 24, 2008

24 maart


"Red and yellow and pink and green,
Purple and orange and blue,
I can sing a rainbow,
Sing a rainbow,
Sing a rainbow too!"

Artist Delta Goodrum

Tweede paasdag... tijd voor traditie. Het was trouwens voor het eerst in een aantal jaren al, dat Paul weer eens thuis was met Pasen... de laatste jaren ging hij mee met de Beneluxtour, georganiseerd door een Limburgse motorclub. Maar dit jaar niet, want in de komende week staan er 2 tentamens op het programma (1 herkansing en 1 nieuwe). We staan al bijtijds op en Paul gaat snel naar boven om te studeren. Om 10 uur heeft hij al 1,5 uur studie erop zitten en vertrek ik naar de sportschool... even lekker zweten! Als ik terugkom kan ik bij de lunch aanschuiven en daarna moet er weer gestudeerd worden, mag Remco nog even lekker naar bed gaan en maak ik de kalender af voor papa en mama. Om half 4 is het welletjes... meneer maken we wakker en het circus wordt klaargemaakt om naar Leidschendam te gaan. Daar zijn traditioneel de eieren verstopt en zijn de kinderen even zoet met het zoeken naar de eieren.

23 maart

"Pink- its my new obsession
Pink its not even a question,
Pink, on the lips of your lover,
cause Pink is the love you discover"

Aerosmith

Paasmorgen.... de foto van deze paastafel zou je zo in de libelle kunnen treffen (sorry Francine... kon het niet laten ;-)).... maar daar is dan ook alles mee gezegd... Tessa en Sander waren uitgelaten.... een verrassing op het bord, lekkere broodjes, lekker beleg.... tis 1 groot feest. Remco dacht er duidelijk anders over... hij had zijn moment niet, zullen we maar zeggen... Niets was goed en er kon alleen maar gedreind worden (tot het moment dat het chocolade ei uitgepakt werd...dát was wel goed).... Sander wilde persé een lekker croisantje... 'nee, mama, ik wil niet delen, want ik vind croisantjes zo lekker!' (die verpakkingen zijn níet bedoeld voor gezinenn van 5) en terwijl hij de eerste hap neemt moet natuurlijk ook zijn gekleurde ei uitgepeld worden 'want dat hóórt bij de Pasen'. Uiteindelijk is het ei in de prullenbak beland en heeft hij met veel moeite en gemor de helft van het croisantje op gegeten. Na het ontbijt werd er eens even lekker gedouchet, zodat ik de gelegenheid had de eieren in de tuin te verstoppen... op kleur, zodat Remco ze zo uit de tuin kon rapen, Sander er iets meer moeite voor moest doen en Tessa uiteindelijk wat 'warm-koud' aanwijzingen voor nodig had. Maar ze vonden het leuk en zo werd het uiteindelijk toch nog een 'vrolijk Pasen!'

22 maart

"Gold
Always believe in your soul,
You've got the power to know
You' re indestructable ,
Always believe in yourself,
because you are Gold"

Spandau Ballet

21 maart

The Emerald City

(Located in the center of the Land of Oz, the Emerald City is the end of the famous yellow brick road, which starts in Munchkin Land.)

Nog nooit van gehoord, dus maar gewoon op zoek gegaan naar iets mooi groens. Dit potje met narcissen kreeg Paul bij het paasontbijt bij zijn opdrachtgever.... Donderdag was het niets meer dan wat grassprietjes... zo leek het. Vrijdag aan het einde van de middag zag je ineens duidelijk de knoppen in het groen zitten. Ella (achterbuuv) kwam vanavond eten en we hebben heerlijk gekletst en vooral enorm gelachen. In de loop van de avond zag je de knoppen gewoon open gaan... en de volgende ochtend was het één wervelwind van mooie geligheid... de nog dichte knoppen glimmen helemaal, de narcissen staan te popelen ook de zon te mogen begroeten, wat een heerlijk stuk voorjaar in een potje (want van het weer buiten hoeven we het op deze eerste lentedag niet te hebben!).

20 maart

"She wore blue velvet
Bluer than velvet was the night
Softer than satin was the light
From the stars
She wore blue velvet
Bluer than velvet were her eyes
Warmer than May her tender sighs"

Bernie Wayne/Lee Morris

Een foto van mijn 'skinny jeans'... niet gedragen vandaag, want bij deze opdrachtgever loop ik er iets formeler bij (bij Acquest kan het zonder afspraken prima). Deze jeans zitten heerlijk en ik voel me er ook lekker in. Een jaar of 3 geleden kwam ik helemaal trots uit VET (winkel) met een spijkerbroek maat 38 onder m'n armen.... natuurlijk vertelde ik tegen niemand dat de verkoper me gezegd had dat bij dat model, ik een zó kleine maat moest hebben, dat hij nauwelijks dicht zou kunnen. 'Nooit gedacht ooit nog in een maat 38 te passen', zo meldde ik ook bij het afrekenen. Nu kan ik diezelfde broek niet zonder riem aan... hij zakt zo van m'n billen. M'n 'skinny jeans' zijn maat 29... en zelfs die gaat nu losjes zitten (gaat het vele sporten zijn vruchten afwerpen?!?).

Wednesday, March 19, 2008

19 maart

"Ebony and ivory live together in perfect harmony
Side by side on my piano keyboard, oh lord, why dont we?
We all know that people are the same where ever we go
There is good and bad in everyone,
We learn to live, we learn to give
Each other what we need to survive together alive."

Paul McCartney and Stevie Wonder

18 maart

"Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah they were all yellow"

Cold Play

This week I am going to give you colour prompts! Have fun

Niet helemaal duidelijk waar het vandaan komt, maar Tessa is helemaal into voetbal. Verklaring kan het vriendje Lucas zijn die graag voetbald. Voor het partijtje meldde ze al dat ze een voetbal ging vragen, maar die kreeg ze niet (het daadwerkelijk vragen had wellicht iets uit kunnen maken). Maar het kind is rijk... ze krijg al een tijdje zakgeld en met nog wat gelegenheden kwam er wat geld binnen, maar ze geeft het niet uit (dat heeft ze zeker niet van haar moeder!). Dus op vrijdag togen wij naar het dorp voor een voetbal. Bij Bakker Sport lag dit exemplaar te glimmen... met geel als je lievelingskleur kan je daar natuurlijk niet voorbij lopen. En nu wordt er dus gevoetbald... vaak en veel gevoetbald. En dat is leuk, ik zie het graag dat de kinderen lekker buiten spelen... Sander doet dat uit zichzelf, Tessa moest ik vaak sturen, maar nu dus niet meer!

17 maart

"When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse?

When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home,
And ignite your bones,
And I will try to fix you,"

Fix You - Cold Play

These lyrics really make me think about what I have in life.

16 maart

“Action springs not from thought, but from a readiness for responsibility.”
Dietrich Bonhoeffer (1906-1945), pastor, theologian, German Resistance fighter in World War II


Responsibilitiy in all our lives is important. Our scrapbooking is a responsibility to preserve our memories for future generations. What responsibility in your life is most important?

Vandaag een heerlijke dag gescrapt met de meiden die me lief zijn. Van dit soort dagen leef ik op. Kletsen over van alles en nog wat (zonder veroordeelt te worden), allemaal lekkers voorgeschotelt krijgen of zelf maken en dan ook nog wat herinneringen vastleggen op een scrappagina.
Sandertje weer meegenomen, wat een heerlijk joch is het toch. Samen met Frank gespeeld, maar ook met ridders, dino's en piraten zichzelf heerlijk kunnen vermaken... mijn oudste zoon, met een speciaal plekje in mijn hart!

15 maart


"I like what I see when I'm looking at me, when I'm walking pass the mirror"
Mary J Blige
You are that person in the mirror, start loving that person!
Ik doe m'n best, echt waar... maar het blijft moeilijk!

14 maart


"The highlight of my childhood was making my brother laugh so hard that food came out his nose."
Garrison Keillor
Remco kan grappig zijn.... HEEL grappig zijn...

Tessa kan lachen..... HEEL aanstekelijk lachen....


Zet ze bij elkaar en er is chemie.... daar kan je niet chargrijnig bij blijven, dat is puur genieten!

Saturday, March 15, 2008

13 maart

"Beauty, truth, friendship, love, creation---these are the great values of life. We can't prove them, or explain them, yet they are the most stable things in our lives."
Jesse Herman Holmes


What are your great values in life?

Veel van mijn waarden in het leven zie ik terug in het lief samenspelen van de kinderen.... Ten eerste zijn het prachtige kinderen, symboliseren zij de liefde tussen Paul en mij, zie ik tussen hen de vriendschap, kunnen ze samen prachtige dingen creëren en zijn kinderen puur, geen opsmuk, geen toneelspelletjes... what you see is what you get.

12 maart


"Don't ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive. And then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive."
Howard Thurman

What makes you come alive? Is it your work, your family, your hobby or just being here?
Natuurlijk leef ik voor mijn gezin, dat staat bovenaan mijn prioriteiten, maar scrappen, dat heeft toch wel een heel goede tweede plaats in dingen om voor te leven. Ik heb een periode de quote in mijn handtekening gehad 'a dag niet gescrapt is een dag niet geleefd' en zo voelt het echt. Niet altijd hoef ik fysiek met papier en foto's bezig te zijn, maar dingen uitwerken, journaling bedenken of aan m'n blog werken hoort daar ook bij. Als fijne derde staat de sport, daar ga ik ook echt van leven. Woensdagavond is 1 van mijn vaste avonden om te sporten, dan doe ik aan het begin van de avond een les bodypump en kom ik helemaal herboren thuis. Dan even een uurtje scrappen en met Paul naar een detective kijken... Kan het leven beter?
Vanmiddag mocht Tessa afzwemmen voor haar C diploma... is het geen kanjer? Nog geen 4 maanden is ze ervoor bezig en toen kreeg ze het briefje al ... Wat ze nu wil gaan doen is ze nog niet uit. Voetballen, muziek, gym... lastig om te bepalen wat ze nu zelf wil, of dat ze iets wil gaan doen wat vriendinnetjes doen.

11 maart


"First thing every morning before you arise say out loud, 'I believe,' three times. ”
Norman Vincent Peale (1898-1993), author, preacher

What is your "mantra"? Start today, believing in you. Take time to write down your thoughts, and your beliefs. What is important to you? What do you "believe" in?

Klaar voor een nieuwe (werk)dag maakte ik vanmorgen vroeg deze foto, nog niet wetend wat de quote zou zijn. Dit is mijn werkgezicht... dat is tenminste wat ik wel eens te horen krijg. Op mijn werk kom ik blijkbaar over als de zelfverzekerde, zelfbewuste vrouw, die ik, zoals velen weten, helaas minder ben dan ik zou willen. Als ik me leuk en netjes kleed kanik echter wel dat masker ophouden en voel ik me zekerder van mezelf. Zeker nu ik op de nieuwe opdracht bezig ben heb ik dat echt wel nodig. Het voelt heel er aan als een nieuwe baan, nieuwe collega's, nieuwe werkplek en - sfeer. Daar moet je weer even in groeien en je plek in vinden. Vooralsnog ben ik positief... ik voel me er thuis en het lijkt erop dat ik ook echt qua werkzaamheden daar op de goede plek zit!


10 maart

"Balance"

Balans.... dat koppel ik toch sterk aan de balans tussen werk en privé (al kan ik er heus meer bedenken). Dat die balans er meestal wel is, zorgt onder andere de Verrekijker voor. Remco zit twee dagen bij de Kwikstaartjes op de creche, Sander heeft twee dagen BSO bij de Visdiefjes en Tessa blijft die dagen bij de Goudvinken.

9 maart


"Comfort"
Lastig woord... het ultieme comfort vind ik nog altijd dat ik de was in de machine kan stoppen en dat het er dan ruim een uur later schoon weer uit komt. Kan me NIET voorstellen wat het is om geen wasmachine te hebbel. Wél snap ik dat in de tijd dat ze er nog niet waren, de vrouwen echt niet konden werken als ze kinderen hadden!
Vanmorgen eerst de verjaardag van Neo gevierd, die wordt morgen alweer 1 jaar. Wat een droppie is het toch. De taart wilde hij alleen te lijf gaan met een vork... dus een echte rommel werd het niet echt, maar hij genoot er wel van en dat is het belangrijkste!

Sunday, March 09, 2008

8 maart

"Patience"

Geloof me, met 9 (bijna) 8-jarigen de hele middag doorbrengen en vervolgens met 4 van hen nog de nacht, doet zeker een aanslag op je geduld. De blije gezichten en vooral een heel tevreden Tessa maakt dat echter helemaal goed. Na een bananenspeurtocht en de kinderboerderij zijn ze hier de gipsen jungle-figuurtjes aan het verfen (het moest een junglefeest worden). Het dierengeluidenspel (raden welke dieren je hoort, dat valt nog helemaal niet mee) en de poffertjes vielen ook goed in de smaak!

Poe, nou ben ik weer bij, toch véél handiger dit even dagelijks bij te houden!

7 maart



"Sweet"
Het zijn wel veel foto's van Remco deze week, maar dit is gewoon zo LIEF! In Barcelona konden we niets leuks voor hem vinden, dus kochtten we maandagmiddag thuis deze teletubie Po. En hij is er blij mee.... Po wordt overal mee naar toe gesleepd, ook in zijn bed heeft hij een prominente plaats (moeten maar uitkijken dat hij straks Po ook niet aan zijn onmisbare slaapattributen toevoegd!). De doos waar hij in zat slingert nog door de kamer en de hele week wordt Po vol liefde in het doosje gestopt, krijgt hij een dekentje over zich heen, een aai over z'n bolletje, een dikke kus en een 'lekker lapen' toegesproken ;-). Wat een lieverd!

6 maart

"Soft"

Remco en z'n dekentje.... kom er niet aan, want dan krijg je ruzie. Dit dekentje kreeg ik opgestuurd van een vriendin in Amerika. Toen ik hem kreeg dacht ik 'hmmm, wat moet ik daar nu mee.... zelfs te klein om als deken in een wieg te gebruiken!'. Na verloop van tijd kwam het dekentje echter in z'n (toen al) ledikant terecht en nu slaapt hij niet meer zonder! Z'n dekentje en speen zijn in principe alleen voor het slapen, maar als hij echt vervelend wordt aan het einde van de dag, strijken we nog wel eens ons hand over het hart (al is het alleen al voor ons eigen rust!) en krijgt hij het!

Saturday, March 08, 2008

5 maart


"Explore"


Remco is nu echt in de fase dat hij alles na wil doen, alles wil onderzoeken en alles wil hebben (en als dat niet kan, berg je dan maar ;-P, maar dat terzijde). De woensdagochtend is een echte keutelochtend voor ons. Na twee dagen werken is het wel weer nodig dat er een bezem door de kamer gaat, dat de boel weer wat opgeruimd wordt en Remco helpt me dan met alle liefde mee!

4 maart


A new month, and a new week. This week I am going to post one word, just one single word, to inspire your photo and your journalling for each day.

"Shine"

Mijn trouwring... nog steeds erg blij mee. Toen ik ooit lang geleden de ringen van Eelco en Inge zag, wist ik dat ik ook zoiets wilde. We moesten er lang naar zoeken... de meeste ringen zijn afgerond naar de zijkanten en dat wilden we juist niet. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij een juwelier in Oegstgeest, omdat we daar een kortingsbon voor hadden. De ringen kostten uiteindelijk een stuk meer dan we gepland hadden, maar dat hadden we er graag voor over....
(foto volgt, al wel genomen!)

3 maart

"One day at a time, this is enough. Live in the present and make it so beautiful that it will be worth remembering"
Ida Scott Taylor


Vandaag geen foto's gemaakt. Lekker genoten nog van een middagje vrij met z'n tweetjes. Deze foto is genomen in het restaurant les Quatre Gats, nog van die lekkere helm-kapsels, maar heerlijk gegeten.... en absoluut een goede herinnering!

Wednesday, March 05, 2008

2 maart


In Engeland is het moederdag, met een speciale moeder-quote.... die bewaar ik wel voor in mei ;-P

Vandaag huurde we een scootertje om de stad door te crossen, GE-WEL-DIG!!! Het is echt prachtig weer, dus voor we op de scooter stappen nemen we op een terras aan het strand nog lekkere koffie en ik ga nog even op het strand liggen (dát ook gehad ;-)). Het kost even wat moeite dan met de scooter door de stad te komen, omdat er een marathon gelopen wordt dwars door het centrum, maar als we bij het Pedrera van Gaudi aankomen zijn we dat snel vergeten. Echt een geweldig appartement complex met fantastisch doordachte vormgeving waardoor in bijna alle kamers enorm veel natuurlijk licht is. Op het dak staan de beroemde schoorstenen (zie foto), het viel nog niet mee een favoriet uit de vele foto's te zoeken. Hierna rijden we door naar Park Güell, ook door Gaudi ontworpen. Je komt ogen te kort om alles goed te bekijken. Er was ook een super zondag-mooi weer-sfeertje, wat alles al snel fantastisch maakt. Het Sagrada Familia is indrukwekkend, maar niet meer dan dat... het valt niet mee door alle steigers en hijskranen heen te kijken, maar het wordt vast heel mooi! Aan het begin van de avond gaan we nog even shoppen bij het grote (en enorm drukke) winkelcentrum aan de haven en dan moet het scootertje alweer terug. We sluiten Barcelona af met een heerlijk diner bij restaurant Els Quatre Gats, waar we het heerlijke eten wegspoelen met een Sangria van Champagne.

1 maart

"March is the month of expectation"
Emily Dickinson

Lets start a new month full of good expectations, full of joy to continue with our 365 journey

Vandaag was het ook een heerlijke dag, in korte broek en t-shirt door deze prachtige stad te banjeren... wat zou je nog meer kunnen wensen. We starten de dag met een bezoek aan de grote kathedraal de Sue, die helaas, hoe kan het anders, in de steigers staat. Daarna stappen we op de bus touristique die ons langs wat interessante plekken leidt. De middag spenderen we deels op Montjuic, en gaan nog met de kabelbaan naar het 'topje'. Het is was hei-ig, dus heel erg mooi uitzicht hebben we niet, maar toch een mooi plaatje!

29 februari

"Yesterday is HISTORY
Tomorrow is a MYSTERY
Today is a GIFT
That's why it's called the 'PRESENT' "
Unknown

Today is a gift, an extra day to be loved, to give love, how did you spend your GIFT?

Vandaag was meer dan een kadootje.... het was één groot feest van geschenken... voor het oog, maar misschien nog wel meer voor elkaar. Tegen half 1 landden we in Barcelona en hadden we de hele middag voor ons liggen om te genieten van deze mooie stad en zonder onderbrekingen met elkaar te kletsen. Tijdens de stadswandeling 'Modernisme' werden we keer op keer getracteerd op prachtige gebouwen en de enthousiast door Anna vertelde achtergrond maakte het allemaal net even iets interessanter. Daarna de Ramblas afgelopen naar de zee. Een kakkafonie van kleuren en geluiden, we wanen ons in een andere wereld terwijl we genieten van lekkere koffie in het zonnetje op het terras. Eten doen we in een tapasrestaurant bij een groot winkelcentrum aan de haven.

Volop genoten van deze extra dag in dit jaar!